INTERSPORT AKTIV - Zima 2021/22

70 Germknödel Dobro poznana sladica, brez katere si ne moremo predstavljati obiska avstrijskih smučišč ali stojnic na adventnih sejmih. Pravijo, da je skrivnost puhaste krogle v kvasu, zaradi katerega je jed znana tudi kot kvašen cmok. Precej enostavno pa jo lahko pripravimo tudi doma. Pripravite sestavine, skenirajte recepte preko QR kode in Germknödel je lahko že danes na vaši mizi. Polenta s klobaso ali slanino, paradižnikovo omako in sirom Italijani niso le mojstri testenin in sladic. V hribovitem severu države so doma recepti za tople jedi, ki vas bodo v zimskih mesecih nasitile in pobožale brbončice. Kremna in bogata polenta, obogatena s sirom po okusu, v družbi klobase ali popečene slanine ter paradižnikove omake, je ena najbolj krepčilnih, enostavnih in hitro pripravljenih jedi. Za piko na i ji lahko dodate še nekaj burrate. Ko se boste vrnili z dolgega zimskega pohoda ali sankanja, je to jed, ki vas ravno prav nasiti in poživi. Pijani goveji golaž Verjetno vaš nov najljubši način priprave klasične jedi na žlico. Počasi kuhana specialiteta, ki prepriča z vonji in okusi. Naj vas ne preseneti, če boste med kuhanjem deležni izdatne pozornosti s strani sosedov. Omamne dišave lahko na plano privabijo tudi najbolj plašne. Ker je čas priprave nekoliko daljši, je najbolje, da ga pripravite dan pred športno obarvanim vikendom. Ob vrnitvi domov ga boste le pogreli, poleg tega pa se bodo okusi ravno prav povezali v nadvse okusno celoto. Šmorn z rozinami in cimetom Legenda pravi, da naj bi se sorodnik omlete in palačinke rodil, ko je kuhar v ljubljanski gostilni na Ježici pripravljal palačinke za goste z avstrijskega dvora. Cesarski praženec ali šmorn po domače je priljubljena malica, večerja ali zajtrk. Obožuje ga staro in mlado. Še posebej kraljevska pa je porcija šmorna z dodatkom rozin in cimeta, ki to preprosto jed povzdigne na pedestal. Tudi če v snežnih radostih uživate izven smučišč, si lahko kulinariko, kakršne smo vajeni tam, privoščite v udobju domače kuhinje. Prinesite duh smučišča v domačo kuhinjo in za kuhinjsko mizo zagrizite v jedi, s katerimi se najraje razvajamo v bližini belih strmin. Doma si lahko navsezadnje privoščite nekaj domišljije in jedi pripravite v svoji unikatni različici. SMUČARSKA KULINARIKA DOMA

RkJQdWJsaXNoZXIy MTMxMzMz